Gateway to Space űrkiállítás 2017-ben másodjára a Millenárison

 

Hazai közreműködőként és társszervezőként büszkén jelentjük be, hogy a tavalyi nagy sikerű Gateway to Space nemzetközi űrkiállítás ismét Budapestre látogat. Merülj el 2017. július 1. és szeptember 11. között a Millenárison az űrutazás lélegzetelállító történetében és tapasztald meg, milyen érzés asztronautának lenni!


Ha lemaradtál a tavalyiról, idén nyáron semmiképpen ne hagyd ki, ugyanis több, mint 3000 négyzetméteren ismerheted meg az emberiség legnagyobb kalandjának történetét olyan formában, amilyenről az iskolapadban még csak álmodni sem mertél.
Őszintén! Gondoltad volna, hogy lehetőséged lesz a MIR űrállomás fedélzetén nagyon furcsa gravitációs élményekkel gazdagodni? …és ha már a gravitációnál tartunk, ültél valaha zéró-gravitációs gépben? Netán giroszkópban? Landoltál már holdkomppal, vagy vezettél vadászrepülőt a sztratoszférában?
Fogadni mernénk, hogy nem!

A szimulátorok segítségével megtudhatod, milyen asztronauta lenne belőled, mindemellett kronologikusan ismerheted meg az űrkutatás fejlődésének fordulópontjait. A rengeteg tudományos adat mellett elhaladva hirtelen rádöbbensz, hogy a lehetetlen valóban egy nem létező fogalom. Gondolj csak bele! A józan ész mit mondott volna az ifjú Wernher von Braunnak, aki egy tejesbödönt hat tűzrakétával rakott tele és begyújtotta?! A szerkezet az állatkert fás részén landolt, de a történet itt nem ért véget. Később von Braun lett a ballisztikus rakéták atyja és a tudományág nélkülözhetetlen koponyája, akire később még a NASA is szemet vetett.

Az ismeretanyag mellé az igazán nagy felhajtóerőt mégis maga a felfedezés lehetősége adja. Testközelből vizsgálhatod meg a US Space and Rocket Center több száz darabból álló lenyűgöző gyűjteményét, a NASA különleges küldetései során használt szkafandereit, a felfedezések során begyűjtött holdkőzeteket, egy életnagyságú, igazi holdjárót, illetve a rakéták és űrkapszulák élethű mását!

Száz szónak is egy a vége: ilyen élmények mellett nem lehet csak úgy elsétálni, ezt ki kell próbálni! Felejtsd el a Bahamákat, vakációzz az űrben!