2018 májusában egy legenda kel életre!

 

Készült már néhány szenzációs musical a zenetörténet meghatározó alakjairól, de kevés olyan emlékezetes, mint ez az olasz produkció, amely a 20. század legnagyobb R’n’R ikonjának életét mutatja be egy szenvedélyes előadás keretében.

A fiatal Elvis sorsát végig követhetjük egészen a kezdeti nehézségektől és az első dalok születésétől a világsikerig ívelő úton, amely bizony bővelkedett a drámai eseményekben és izgalmakban. Elvis Presley sorsát nem csak a csillogás és a rajongás jellemezte, hanem mindennapjait olykor a magány, a depresszió és megvetés övezte, mi pedig nézőként a dalokon keresztül ismerhetjük meg a zenész páratlan személyiségét, a Király szakmai és személyes oldalát.

Elvis életének fő fejezeteit a hozzá közelálló barátok, családtagok személyes beszámolóiból ismerhetjük meg, akik végig kísérték őt a felemelkedéstől egészen a bukásig. A karakterekben megismerjük az anyát, az apát, a feleséget, a szeretőt és az ügynököt, Colonel Parkert is, valamint az őket kísérő szereplőgárdát, zenészekkel, táncosokkal és kiváló énekesekkel kiegészülve.

A magánélet és a nyilvánosság Presley életében összefonódik, jelensége nem csupán a zenére koncentrálódott, hanem stílusikonná vált, társadalmi és kulturális szinten egyaránt megjelent és halála után ez a jelenség a mai napig köztünk maradt. A musical ezt a ma is élő legendát tárja elénk egy bámulatos show keretében, zseniális zenészek és színészek közreműködésével.

Elvis a modern zenetörténet egyik legkiemelkedőbb alakja, aki mély nyomot hagyott a 20. század kultúrájában, ami pedig a zenét illeti, az ’50-es évek után nem nagyon akad olyan előadóművész, akire ne gyakorolt volna hatást az ember, akit leginkább a Rock’n’Roll királya néven emlegetünk.

Sokunkban jogosan merülhet fel a kérdés: hogyan illik bele ebbe a képbe Olaszország? Nos, Itália és Presley kapcsolata meglehetősen szoros, az országban számos, ma is működő rajongói klubon kívül az olaszok ezzel az elbűvölő musicallel tisztelegnek a legenda előtt. Ezen kívül pedig roppant büszkék arra is, hogy az „O sole mio” című híres olasz dal egyik átirata hozott Elvisnek 20 millió eladott lemezt, amely nem más, mint az „It’s now or never” című szerzemény.

Az Elvis – The Musical egy közel 2 órás színpadi show-val, zenekari kísérettel mutatja be a Király felejthetetlen sikerét a kezdetektől a ’70-es évekig. Elvis dalain, valamint a körülötte élő személyek elbeszélésein keresztül betekintést nyerünk a kulisszák mögé és megtudhatjuk, milyen áldozatok árán születhetett meg a ma is élő zenei legenda.

    

A zenész tragikus halála megrázta az egész világot és könnyeket csalt milliók szemébe. Rajongói ma is követik stílusát, hiszen Elvis elbűvölő személye, kedvessége, lázadó egyénisége és ravaszsága évtizedek után is ugyanolyan erősen tartja őt a reflektorfényben, mint pályája kezdetén.

Légy része Te is a legendának, várunk szeretettel előadásainkon!