Aba Taano

Aki Afrikába vágyik, már nem kell, hogy repülőjegyet váltson, hiszen decemberben Afrika jön el hozzánk és varázsol a hideg télbe meleg pillanatokat.

Az ugandai Aba Taano együttes, amely ugandaiul annyit jelent „Az ötök” fiatal ugandai művészekből áll, akik európai koncertturnéjuk során Magyarországra is ellátogatnak. Műsorukban többek között szuahéli, ugandai, zulu énekeket és táncokat adnak elő. Lendületük és kifejezésmódjuk magával ragadó.

Az együttes az ugandai árvákat segítő humanitárius Natumayini project keretein belül született, melynek eltökélt célja, hogy az ének és a tánc erejével támogassa az ugandai árvákat, felhívva ezzel a figyelmet az egymásra figyelésre és az elesettek megsegítésére.

Az együttes túl van egy hihetetlenül sikeres spanyolországi és hollandiai koncertturnén, ahol óriási ovációval fogadta őket a közönség.
A formáció képviselte Afrikát a 2008 augusztusában megrendezett Zaragózai Nemzetközi Expón, ahol az Afrika pavilon hangulatát ők adták harsány és életteli előadásmódjukkal, felejthetetlen élményt okozva ezzel az odalátogatóknak.
A 2009-es európai koncertturné után 2010-ben Kanadába látogatnak.

A Pannon Produkció szervezésében 2017. december 8-án Debrecenben, a Kölcsey Központban, december 9-én pedig a Budapesti Kongresszusi központban adnak egész estés koncertet. Az esemény igazi zenei csemegének ígérkezik.